Persbericht

Den Bosch, 7 mei 2020

 

Dank voor de Goede Zorg sluit af met prachtig resultaat: 40.000 geleverde maaltijden

Snel opgerichte stichting leverde dagelijks bijna 1.000 gratis maaltijden aan zorgmedewerkers

 

40.000 Maaltijden voor meer dan 10 zorginstellingen, bereid en verspreid met de hulp van 100 vrijwilligers dankzij 1.800 donateurs. 1.100 Kilo vis, 750 kilo nasi, 600 kilo sperziebonen, 450 kilo vegetarische stukjes en balletjes, 1.500 kilo lasagne. De resultaten na zeven weken heel hard werken (ook in het weekend, ook met Pasen, ook op Koningsdag!) mogen er zijn. De in allerijl opgerichte stichting verzorgde 40.000 gratis maaltijden voor zorgmedewerkers. Dat kon zij doen dankzij 1.800 gulle donateurs. Morgen worden de laatste maaltijden bereid en uitgedeeld.

 

Besmette afdeling

“Vijf drukke nachten achter de rug in vol ornaat. Dan is het fijn om een keer niet te hoeven koken. Het smaakte heerlijk. Nogmaals bedankt,” zegt zorgmedewerker Lilian. En zorgmedewerker Marion zegt: “Lief hoor, ik heb er afgelopen week een paar keer van mogen genieten in mijn avonddienst en thuis. Juist deze zware week fijn omdat we een besmette afdeling zijn geworden met alle gevolgen van dien. Dank jullie wel!” Deze reacties kwamen binnen op de social media kanalen van de stichting en ze stemmen de initiatiefnemers tot grote tevredenheid.

 

Startkapitaal en praktische hulp

De maaltijden werden bereid onder leiding van Edwin Kats (sterrenrestaurant Noble en Noble Kitchen) en Roel Immens (Roels, Zoetelief en Côte), die belangeloos hun medewerking verleenden. Aan het fornuis stonden zelfstandige koks (zzp’ ers) die hiermee een deel van hun gederfde inkomsten compenseerden. Sponsors als Prijsvrij Vakanties, Detron, LXA The Law Firm, Movement Real Estate, Sligro, ADC Nederland, Bluemonque, Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis, Party Time, COOS! Online Media en Social Roots zorgden voor startkapitaal en praktische hulp. Gemma Schneemann zorgde als vrijwillig projectleider dat alles op rolletjes liep.

 

Solidariteit en warmte

Een in no time opgezette online benefietavond, met een live band en (via videoverbinding) sterren als Trijntje Oosterhuis en Douwe Bob, bracht maar liefst € 10.000 op. Van tevoren konden mensen in ruil voor een donatie hun favoriete nummer aanvragen, dat dan gespeeld werd. Een groot succes en een prachtig resultaat. Hoe kijkt het projectteam terug op de afgelopen maanden? “Dit doen gaf veel positiviteit in deze vreemde periode. Zeker in het nieuws was er veel negativiteit en dan is het heel fijn om iets bijzonders voor je medemens te kunnen doen in deze bizarre tijd,” zegt Edwin Kats. Projectleider Gemma Schneemann: “Het was overdonderend hoeveel positieve energie en enthousiasme er loskwamen. Dit toont enorme solidariteit en warmte van Den Bosch en het typeert de kracht van deze stad – waar we zo enorm trots op mogen zijn met z’n allen!”

 

 

Einde persbericht – niet voor publicatie

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Dank voor de Goede Zorg, Gemma Schneemann tel: (06)46 99 9986, info@dankvoordegoedezorg.com

 

Stichting Dank voor de Goede Zorg

Rick van Geffen

Marc van Deursen

Carel Henderson

Gemma Schneemann

Edwin Kats

 

www.dankvoordezorg.nl

KvK 41227435

Rekeningnummer NL13INGB0707070422

 

De stichting is bereikbaar voor vragen en mogelijke donaties op:

info@dankvoordegoedezorg.com

Downloads & Media